La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


domingo, 22 de marzo de 2009

Patagonia- Ruta 40




De Bariloche mon vam anar cap al sud... molt al sud... a la famosa Patagonia!! Ueeeeeeeeeeeeeeeeeeee


La Patagonia es la regio situada a la part mes austral (mes a l ´hemisferi sud) de Sudamerica. Esta formada per Chile i Argentina.




Natros vam decidir baixar per la coneguda Ruta 40. Aquesta, es la carretera mes llarga d´Argentina, 5000 km de ruta que recorren paralelament la cordillera dels Andes; desde la Puna de Jujuy fins quasi Tierra del Fuego.

Atravessa Argentina de sud a nord passant pels llocs mes emblematics de la Patagonia . Es congela al passar per l´imponent glaciar Perito moreno per elevarse, quasi al seu final, a mes de 4000m sobre el nivell del mar!!!!






Ens vam passar 2 dies sencers a l´autobus per anar desde San Carlos de Bariloche fins arrivar a el Chalten!!!!





Van ser dies de lectura ... de silenci... d´apreciar el desertic i solitari paissatge que aquesta ruta, no pavimentada a aquesta part del pais, t´ofereix.







Passes kilometres i kilometres ...i i mes kilometres sense trobar gairebe cap poble, cap persona, cap cotxe.. cap gasolinera!




Pocs son les villes o estacions de servei situades a aquesta part de la ruta, ja que aquest paissatge ofereix poc per sobreviure... sense aigua i sense terra fertil els pobles situats entre Bariloche i el Chalten nomes viuen del turisme que descansa aqui per baixar al sud de la Patagonia o de proporcionar menjar i gasolina als camions que baixen per transportar diferents productes de la resta del pais.

Ademes, aquesta part de la ruta es talla a l´hivern (de juliol a septembre) degut a la neu.



Despres del primer dia de ruta vam parar a dormir a Perito Moreno. Aquest poble, res que veure en el glaciar Perito Moreno que es situa mes al sud prop del poble de Calafate, es famos per les pintures rupestres trobades a la propera "Cueva de las Manos". Un petit poble on tens tot el que pots necessitar per descansar despres d´un llarg dia d´autobus.





I com natros vam fer... igual tambe vatros us pregunteu.. i qui es este Perito Moreno? Perque hi han tantes coses a Argentina que s´anomenen com ell?

Doncs Perito Moreno va ser un explorador argenti que va fer varies expedicions per diferents regions de la Patagonia.



D´aquestes expedicions va fer importants contribucions a la ciencia i va ser rebre un doctorat Honoris causa. Es tambe ben reconegut per la seva intervencio politica per lluitar per fer argentines les regions patagoniques que Chile i Argentina s´han continuament disputat .


I ja descansadets ens vam tornar a pujar al bus per enfrentar un segon llarg dia de carretera... un altre cop, kilometres i mes kilometres de ruta desertica... bromes, rises i desesperacio per arrivar i deixar el bus!!!

Les baixades del bus eren curtes i assombroses... res... pareixiem dos llaneres solitaries al mig d´aquell desert!




I si.. hores i hores de desert per, per fi, arrivar al Chalten... un paissatge impressionantment verd i ple de montanyes i de glaciars!!!!!!!!



Com pot ser ens preguntavem.. com hem passat de cop d´un paissatge tan rocos i marron a un tan montanyos i verd? ple de rius, de glaciars, de llacs.... i aqui es quan te´n adones de la magia que envolta la Patagonia.


Van ser dos dies per ruta 40... dies llargs d´autobus pero mes que satisfactoris, complices de silencis, de pensaments, de tranquilitat, de postes de sol ataronjades i nits relaxants...



De veritat que per pesat que sigue el viatge, si algun dia veniu a la Patagonia us recomenem totalment baixar o muntar per la Ruta 40. Hi ha molta gent, que per temps o comoditat, agafa un vol directament al sud. Pero si tens temps no ho dubtes! Es una adventura plena de sensacions que mai oblidaras!!



I amics... ara el Chalten! Us seguim contant mes histories, sensacions i experiences de la nostra estancia a Argentina...

Argentina, una regio on l´emocio sempre guanya a la rao, on l´esperança sempre inventa algun color i on la gent no es cansa de somiar i donar amor. (Eladia Vazquez, cantante argentina)

1 comentario:

Manu dijo...

Mes lluny, sempre aneu mes lluny...