La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


martes, 10 de marzo de 2009

Argentina,una Terra per a descubrir

“Andaré por los cerros, selvas y llanos toda la vida arrimándole coplas a tu esperanza, tierra querida,Argentina”

Atahualpa Yupanqui





I es aixi com una vegada mes en la historia del nostre viatge traspassem una frontera,aquesta vegada de Xile(Osorno) a Argentina ( San Carlos de Bariloche),amb autobús i creuant la cordillera dels Andes.



Com diu , Atahualpa Yupanqui, un dels mes estimats artistes argentins ,creador popular ,poeta,cantant i guitarrista…,ell que sent i descriu a l’ Argentina,com una terra inesgotable de sorpreses on la seva gran superficie,3.757.407 km2… ens amaga tradicio,misteri,folklore,naturalesa,ocea,pampes i selves,canvis de clima,paisatges….

La conjunció de tot plegat ,ens deixa entreveure tot un seguit d’ aventures a recorrer en aquest pais del continent sud america.



Un gaucho i el seu mate



Argentina, deriva del llatí argentun que significa plata, degut a que els naufrags de l’expedició de Juan Díaz de Solís van trobar en la región aborigens que els van regalar objectes de plata. Desde 1860, el nom República Argentina es la denominació oficial del país.


Ubicada cap al sud en relació a l' ecuador i a l' oest respecte al meridia de Greenwich, la República Argentina es, a mes a mes, un país bicontinental, ja que el seu territori ocupa part d' América i també una porció de l' Antártica.


Des de els seus primers habitants,pobles indigenes,passant per la conquesta espanyola fins a l' arribada d' imigrants,en aquest ultim segle Argentina ha estat un crisol de races i cultures,fet que ha teixit una complicada identitat caracteritzant al que ara n´és la societat argentina.


El tango, el fútbol, els canvis politics,el mate,"el asado",el fernet,les chacareres,la samba,la pampa,la Patagonia,glaciars,cims,...





Niu d'escritors,musics,artesans,malabaristes,dissenyadors,esportistes,artistes plastics...i es que als argentins ho porten a la sang.

I tot just acavant-la de trepitjar ens n' adonem de tot el que ens espera...i el nostre punt de partida del recorregut pel pais es a San Carlos de Bariloche,provincia de Rio Negro.




Aixi que a partir d' aqui vos anirem contant cada una de les impresions,anecdotes,lliçons,emocions que aquest imponent pais ens regalara.De tot el que la seva gent ens contara,del menjar que el nostre paladar provara,del folklore que escoltarem i ballarem...tot ,tot, tot i mes....


I centrant-nos en aquesta primera parada...vos contem que la nostra arribada a Bariloche va ser en un dia de molta pluja i molt de fred....aaaaaaahhhhhhhhggg!!!




Bariloche es una important ciutat de turisme de sudamerica i la mes poblada dels Andes Patagonics. Está ubicada al costat del Parc Nacional Nahuel Huapi, junt a la cordillera dels Andes, a la ribera sur del llac Nahuel Huapi, a 832 km de Viedma.
Les seves reserves naturals, que inclouen llacs,boscos i montanyes, el seu estil arquitectnic,i els seus destacatsa centres d' esqui son el principal atractiu i sustent economic d' aquest ciutat.





La veritat es que per uns moments ens podriem haver imaginat que estavem pel nord de catalunya o fins i tot a Andorra,un ambient estiuenc a unes pistes d´esqui...




El blanc de la neu de l´hivern es desfa per a l' estiu,epoca en la que estem floreixin les flors i el paisatge es pinte de verd.Pasejar pels seus boscos et deixa respirar la agradable fragancia dels camps de lavanda i de rosa mosqueta...mmmmmmmuuunnnnnnn....quina oloreetaaa!!!!



Es un paisatge espectácular, de conte,del qual en vam poder disfrutar en una de les sortides amb bicicleta que vam realitzar.Va ser el popular " Circuito Chico" un recorregut de 6 hores en bici pel Parc Nahuel Huapi.








A la altura del Km. 8 ens trobem amb la Playa Bonita. ,i despres paulativament podem contemplar i disfrutar del cerro Campanario i Catedral, Penínsulas de San Pedro i Llao Llao, Isla Victoria.








Pases per llacs,disfrutes de les montanyes,algunes d' elles nevades,platges,rius,camps,veus ercar a la mosca...



Tota una excursio que culmina en un mirador d' es d'on es pot veure tot el recorregut complert realitzat.



Pero el nostre pas per Bariloche no nomes ens va deixar aquest meravellos recorregut amb bici...




Amics ,alli va ser,on vam tenir la nostre primera experiencia....amb el Mate.
I es ue es imposible viatjar per Argentina i no ser particip d' algun ritual matero...i es que a nosaltres ens ha agradat.





Des de comparnos el nostre prori mate,la bombilla,l' herba de mate...Ja n' estem enganxades..i es que no sabeu com seu prenen los Argentins,i lo complicat que pareix aprendren...per que cadascu et diu la seva...que si es ceba aixi,que l' aigua es posa aixa,buenoooooooooooo...cada maestrillo tiene su librillo en aixo del mate,pero nosaltres poc a poc aconseguirem el master matero...ja vos anirem contant tot el que anessem aprenen del mate...i per supost en portarem a casa per a que el provesseu.


s1600-h/mate1.jpg">



Una veguda sana, tot un ritual social al voltant d´una veguda que es sagrada per a ells....




...i tambe de Bariloche en podem destacar els seus xocolates, llegat de la colonia Suiza, els sanguichitos de migas i el Ferent...jajaja




...aixi que ja veieu per lo ue se refereix a lo de beure i menjar que estem decubrint no ens fa falta de res.Estem ben servides!!!!

I com no...despres de tot el que ells ens estaven aportant de la gastronomia i tradicions...noisaltres no podiem ser menys...i aixi amb una bona truita de pataca ens vam despedir d' aquest primera parada a Argentina...en una epoca molt especial per a nosaltres.




Aixi que amb la força PaTaKera ens despedim fins a la proxima aventura....







La nostra ruta per Argentina tot justa acaba de començar....Uuuuuuuuuuuueeeeeee!!!


"Los pueblos, los hombres se enfrían por ausencia de espíritu. Pero estamos nosotros, con pedernal y yesca, con melodías y cantares, poemas y reflexiones, alto desvelo y sueños de todo tipo, para entibiar las horas de aquellos que no quieren congelarse todavía."

Atahualpa Yupanqui

Mila abraçades d' anima viatgera!!!!





Vane i Eva

No hay comentarios: