La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


martes, 10 de marzo de 2009

Chiloe

I de Puerto Varas vam baixar cap a l´illa de Chiloe....



Chiloe...un raconet al sud del mon perdut en un temps detingut; format per poblats on la riquesa de la seva cultura i arquitectura permiteix a tot viatger adentrar-se en el passat i disfrutar de les tradicions d´aquest lloc que ha vigut per anys sense molts de canvis.

Encara al segle XVI Chiloe perteneixia geograficament a Chile pero no formababa part ni politica ni culturalment degut a circumstancies historiques. Es tractava d´una illa socioculturalment diferent a la resta del pais, un territori rodejat per pobles indigenes on els canvis es desenvolupavent a "porta tancada" en constants intercambis amb la poblacio aborigen.

Foto antiga de Chiloe

Tradicions religioses, festivitats, musica, treball, gastronomia, costums i creencies de pensament magic i mitologic diferencien a aquesta illa de la resta del pais. Inclus el llenguatge te una connotacio diferent, expressions que es van formar d´una adaptacio conjunta de l´espanyol i l´indigena. Una cultura chilota i mestiza.

L´illa gran de Chiloe s´ubica a mes de 1000km de Santiago de Chile. Un dels majors atractius son els palafitos, cases construides a la vora del mar sobre pilars de fusta que s´enterren al fons mari. Aquests pilars serveixen per protegir-les de la marea alta.
Castro, capital de la provincia de Chiloé, es on els palafitos son mes destacats.




Les iglesies de Chiloe, declarades patrimoni de l´humanitat per l´UNESCO, van ser construides durant el segle XVIII- XIX. Aquestes destaquen per la seva arquitectura aixi com per haber perdurat tot i estar fetes de fusta.





La gent de Chiloe es molt devota i resa a Deu en cadascuna de les mes de 150 iglesies que descansen a l´illa. La costum i cultura fa que el catolicisme es mescle amb la creencia mitologica que encara perdura. Entre els mits i llegendes chilotes destaquem la creencia en bruixots i en essers fantastics com el Trauco (follet malvat), la Pincoya (sirena simbol de la feminitat) o la Fiura (diminuta perversa filla de Trauco).

Trauco



Pincoya


La gastronomia chilota es destaca per utilitzar la pataca en quasi tots els seus plats. Dels plats mes tipics a destacar esta el curanto. Aquest plat es prepara cavant un clot a la terra on es coloquen pedres calentes. Despres es llancen els ingredients (mariscs, carns i pataques) i cada capa d´aliments es cobreix amb fulles de nalca. Finalment es tapa tot per a que es cuine al vapor. Ummmmmmmmmmmmmm bonissim!!!!




Els chilotes constitueixen una poblacio positiva i treballadora que ha conservat les seves costums tot i les conquistes e influencies externes.
Mes de 20.000 habitants orgullosos de la seva terra ... una terra plena de naturalesa.. rius, cascades, boscos, parcs naturals... aixi com una gent molt amable i carinyosa que ens va fer sentir com a casa.



I amb aquest bon sabor de boca deixem Chile... aquest pais llarg i estret que ens ha deleitat amb la seva gent i el seu menjar! Ara creuem a Argentina!!!!!!!!!

Per veure mes fotos de la nostra estancia a Chile entreu aqui amics:

http://www.flickr.com/photos/29210326@N07/

Fins aviat!!




Vane i Eva

1 comentario:

Manu dijo...

Gent dura aquesta ded Chiloe. Quan canvian de puesto per viure, s'en porten la casa rodant! Heu vist les fotos_