La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


viernes, 13 de febrero de 2009

La IX Provincia de Xile,La Araucania.




La calurosa despedida dels amics viatgers que vam deixar a Santiago de Xile ens va donar l´energia suficient per a continuar el nostre viatge cap al sud del pais.
I si, coneixer l´identitat d´una generacio marcada per una dictadura,la generario dels 80,ens va saber a poc...la nostra sed per continuar bevent de la cultura del poble Xile ens va fer aterrar en una provincia on la seva gent,indigenes ,essers de la terra...van lluitar i continuen lluitant de sol a sol per mantenir arrelades i viva la seva idiosincracia,La IX Provincia de Xile ,La Araucania



Terra de araucans,araucà,derivat de rauco,que en llengua mapuche significa "aigua de la greda",els auraucans es feien cridar a si mateixos,"Mapuches" o homes dela terra.Aquests neixen d´una lluita entre l´ocea i la cordillera,els dos elements centrals que moldejen el seu territori i la seva cultura.





La memoria del poble recorda el seu passat com un enfrontament entre la culebra “Cai-Cai", que vivia en lo mes profund del mar i la culebra “Ten-Ten”,que habitava en el cim del cerros.

La vital relacio del Mapuche amb la terra,no nomes abarca l´ambit de subsistencia material sino tambe es on es troba la seva expresio espiritual,cosmovisio i forma d´entendre le mon aixi comla relacio amb forces sobrenaturals.
Esta relació amb el territori explica la seva voluntad d´ independencia, que van mantenir durant tres segles i mig, lliutant sense tregua per a la llibertat.
Aquest indigenes son ben reconeguts per tenir coneixenments valiosos en materies com astronomia,fauna,bons pesacdors i navegants aixi com la botanica i geologia.

La Cordillera de los Andes -Pire-Mapu o Piren-, (terra de les neus), es el territori per excelencia del poble Mapuche.Aquesta gran muralla els va fer de niu.tot poblant-ne les seves valls per buscar de la notura els mitjans per sobreviure.



Una vegada contextualitzat una mica el lloc os ens trovem,la terra que ens acolleix...vos n´expliquem la seguent aventura ...L´ascencio al Volca Villarrica.









Aquest monstre viu de la natura,el volca Villarrica(Parc Nacional Villarrica),es troba prop de la localitat de Pucon.Aquesta, despres de Temuco es la segona ciutat mes important de la provincia.





El Volcán Villarrica (Rucapillán en idioma mapuche, casa del espíritu o del demoni) es el Volcán mes actiu de Xile, ubicat als Andes meridionals, está situat en el Parque Nacional Villarrica. Te un ric historial de les seves erupcions, registrades per els colonitzadors espanyols que van arribar a la zona a mitjants del segle XVI. Las erupciones recents mes importants van tenir lloc en 1948-49, 1963, 1964, 1971 y 1984-85.




El cráter, de 200 m de diámetro y 100 de profundidad, te unes parets verticals i uns fons pla per on es solen veure la lava incandescent.Molt impresionant,aixi com l´espes nubol de gasos que dificulten una mica la respiracio.




Doncs si amics,van ser mes de 6 hores d´ascensio,amb les quals ten pots adonar de l´espectacularitat de la cadena montanyosa que travessa sud america.Amb unes vistes panoramiques dels Andes,un horitzo de llacs i montanyes...piolet a les mans,el gel,tot una aventura per a arribar a un cim que no era com qualsevols altre.Aquesta vegada la montanaya tenia unes entranyes de foc i el seu ale es fumerols de sofre....una adrenalina pura sentir aquest magic viatge!!!Que poderosa es la naturalesa!!!



un volca que es resisteix a adormir-se.....





Quin missatge ens voldra fer arribar la natura amb aquests monstres naturals....El foc que sorgeix amb furia escopit des de l´interior...una furia que es converteix en un riu de lava....i que pot destruir tot el que ens envolta.






Amics la furia es destructiva,la natura ho sap i ens ho fa entendre d´aquesta manera,si tots ens sentiguessim furiosos tot el dia,les societats seriem rius de la va,destructors....pero tot i estar prop d´aquesta situacio encara ens queden coses que apendre i entendre per aarribar a aquell punt en que...la natura ens donara un altre misatge...






Jo escolto
Tu escoltes
Ell,Ella escolta
Nosaltres escoltem
Vosaltres escolteu
Ells,Elles escolten

Saaaaaaaaaalut amics i mil abrasades d´anima viatgera
Vane i Eva

2 comentarios:

David dijo...

Impressionant aquesta ascensió al volcà ... això si que m'emncantaria fer-ho. CAda cop tinc més ganes d'anar a visitar aquest país ... i s'haurà de resoldre ... jajajja.

Espero que tot segueixi anant de meravella ...

Molts petonets!!

David

Manu dijo...

Camí a Chiloé... a disfrutar.
Mereix la pena el vaixell de Puerto montt a puerto Natales. I mereix molt més la pena el vaixell de Punta Arenas a Puerto Williams.
M'encanta veure que no pareu de xalar!!