La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


miércoles, 15 de octubre de 2008

Introduccio a Australia



Abans que comensar a contarvos de les nostres aventures per volem fer-vos una petita introduccio d' Australia!!!
Australia fue la ultima masa de tierra continental descuberta pels europeus.No va ser fina al 1770 quan degut a una expedicio cap a Nova Zelanda per un navegant britanic.


Australia estava nomes habitada per aborigens.Tot i aixo la presencia d' aquests ,els btitanics consideraren el pais com a "tierra Nullis",es a dir,terra de ningu,degut al fet que en aquestes tribus no hi havia cxap tipus d' organitzacio,no govern,no lleis que regulesen la propietat privada de la terra.
Va ser llavors quan el pais va ser nombrat " New South of Wales" i es proclama propietat dels britanics.Molts aborigens van ser expulsats de les seves terres a la forsa i molts altres van pereixer per enfermetats importades pels nous colonitzadors.(Tuberculosis,neumonia,sarrampio)

Els nous intrusos van arrebatar les terres als aborigens sense firmar cap tipus de tractat ni donar-los cap tipus de compensacio a canvi.El concepte europeu de propietat privada de la terra era totalment desconegut per aquest,els quals tenien una creensa ferma que la terra no pot pertenyer a l' individu,sino,l' individu perteneix a la terra...hi han de treballar per a ella,cuidar-la,estimar-la...!!!Tot una visio naturista i molt romantica de la relacio entre home-terra!!!




A mesura que els europeus invadien la nova terra australiana...talant boscs i introduint nous animals a la zona...alguns dels cultius i habitat mamnifer i reptil autocton van sofrir-ne un atac directe fins a arribar i tot a desapareixer.
Una historia molt trista que acava amb la mort de molts dels aborigens...ja sigue per les situacions precaries en les que es van quedar o per els brutals assassinats dels nous colonitzadors.


Despres de la Revolucio Industrial americana molts prisoners de Gran Bretanya van deixar de ser enviats al Nord De Angaterra.La falta d' espai a les presons britaniques va fer que el govern busques una alternativa.Aquesta va ser...Australia.Aixi que durant mes de 100 anys convictes britanics van ser enviats a Australia fins que al 1868 va ser abolit.Tot i aixo per aquell temps ja havien estat enviats mes de 160.000 convictes.

El descobriment d' or al pais va ocasionar una revolucio i canvi a nivel social i economic del pais.Milers d' imigrants buscadors d' or van desplasar-se en busca de fortuna.Pocs van tenir la bona fortuna de trobar-ne...tot i aixo es van quedar al pais per a treballar en l' agricultura o el comers.Poc a poc l' economia d' Australia va anar creixent i la seva poblacio aborigena es transforma en una societat mes organitzada.Auqest fet va cera tot un moviment politic cap als drets de les terres.


Avui en dia encara queden aborigens en algunes de les regions d' Australia(2% de la poblacio).La resta son imigrants d' arreu del mon.

Australia es un pais on tan sols habiten 20 milions d' Habitants,majoritariament concentrats a la costa del pais....i te una superficioe de 7.600.000 kilometros quadrats!
2 rapitenques van a viajar per la costa este del pais... desde Cairns hasta Sidney... seguiu el blog para continuar disfrutant de les nostres experiencies a la terra dels Kanguros...

No hay comentarios: