La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


domingo, 28 de septiembre de 2008

Singapur: La gran ciutat



La Republica de Singapur ,ciutat-estat independent del sud-est asiatic,que segons conta la llegenda va ser nomenada ciutat del lleo,quan un princep de Palambang ,alla pel segle XIII va arribar a la seva costa i va trobar-se amb un feros animal...un "tigre-lleo"...amb el que va haver de lliutar...es des de llavors el nom se li ha quedat.




El seu port es un dels mes grans de la regio i un dels primers a escala mundial.Aquest fet a contribuit a que aquesta ciutat es desenvolupes economica i empresarialment.

Durant La meva estancia a la ciutat aquesta albergava un aconteixement esportiu importantisim que va causar molt revolt a la ciutat...El Gran Prix de F1...tota la ciutat avocada al gran event...estands,pantalles,musica,...




Si alguna caracteristica he de destacar de la ciutat es...lo neta que esta i l' l' ordre i pulcritud estan a l' ordre del dia,acompanyat d' una suprema seguretat,sobretot als transports publics.





Singapur es ultra -moderna,amb racons ostentosos...un mestizatge molt xic...on fins i tot el "La Petita India",esta replerta de contenidors de basura,de passos de peatons,de semafors...jajaja..no hi han vaques pel carrer..ni gossos,els mercats estan nets i ordenats...



A La Little India es on m' he allotjat ...vaig escollir el lloc perque creia que seria una bona despedida d' Asia...caminar entre les mirades dels hindus,de les seves olors,de la seva forma de vida...quins records d' India...despres dels 4 mesos que han passat..i encara tan present!!!Asia cala fort...impossible d' oblidar!!!





Pero els protagonistes indiscutibles de l' urbe son el gratacels...abrumadors i increibles...naus espaials gigantesquess que pareix que estiguen apunt de despegar...4...3...2...1...Buuuuummmmmbbbb!!!...vent amunt cap a l' espai!!!





Torres de cristall apoteosiques en les que els rajos del sol es deixen caure creant un ventall de llums.




Durant els tres dies en que he estat a la ciutat n' he visitat els barris de Chinatown,Liitle India,Orchard Road i Clarck Quay.

La major comunitat etnica es troba a Chinatown,un barri que va comensar a poblarse quan s' inicia la colonitzacio britanica.Un laberint de carrerons on s' aglutin alguns temples i botigues se souvenirs.Cases diminutes que poblen el barri,res a veure amb la resta de la ciutat..

La Little India,es on la comunitat india mante la seva idiosencracia...estant alli es celebrava " El Festival de les Llums"...Farolets de colors,incens,menjar al carrer...tot un joc de colors i olors que feien la delicia dels visitants.

Per a qui tingue dinerets i temps,Orchard Road es un paradis per a les compres...megacentres comercials replerts de totes les marques de roba i tecnologia ...ets pots perdre hores i hores entre botigues..
El mes autentic de tots es el Bugees Center..un Camden Street a lo Asiatic,on es molt divertit veure lo megafashions que poden arribar a ser el jovent de Singapur.



I per ultim la zona de Clark Quay,al la vora del riu...zona d' oci on en els tres dies d' estancia a la ciutat es celebrava el River Festival.






I es que la multiplicitat etnico-cultural de la ciutat dona peu a festivitats continues.Cada dia es succeeixen festes diurnes i nocturnes,focs artificials,ofrenes,concerts,dansa al carrer...


Jo vaig poder-ne disfrutar d' una sessio de musica llatina...on uns simpatics Mariachis hem van dedicar la canso de Sinatra cantada amb castella..."A mi manera"...va se molt gracios!!!





Aixi amb el cap ben pelat(tallat per un perruquer hindu...jajaja)i passejant-me pels carrers ,parcs i barris de la ciutat hem despedeixo de lo que ha estat per a nosaltres una experiencia impresionant,5 mesos d' Itaca per Asia..



Una Asia plena de vida...un estil de vida molt diferent al de casa...on aprens del dia a dia...un lliso que per a nosaltres ha estat del tot gratificant i que ...

2Rapitenques around the world esperem haguesseu pogut percebre des de casa...aquest blog ha estat el nostre transmissor,del que hem viscut i sentit en aquests cinc mesos d' aventura asiatica...ara toca canviar...pero la nostra recerca per trobar l' essencia dels llocs que visitem ...continua!!!
Ens envcanta explicar-vos -ho i ens agrada la idea de pensar que ens esteu seguint i campartint aquest somni amb nosaltres...
Gracies a tothom!!!
Amics marxem d'Asia cap a Australia!!!
Una abrasada a tots!!!

Vane i Eva

6 comentarios:

Manu dijo...

La vostra singladura per Asia ha estat hermosa. Jo, personalment he dirfrutat molt de tot el que heu explicat i viscut.
Segur que una altra Itaca us espera en terras australianes. Espero amb impaciència les primeres impresions del llunyà continent.
Una abraçada ( sona una mica a Tele Tubi jajajaja)

Carmen Cortés dijo...

Us vaig conéixer pel blog del Manu i he seguit amb molta afició el vostre periple:Preciós el vostre viatge per Àsia!!
Que contineu disfrutant molt per Austràlia!!

FELY SEVILLA dijo...

SOY FELY ESTOY AQUI DE NUEVO XICAS.

Cromatico dijo...

namasteeeee..
evaaa!! como va eso por la tierra de los canguros..?? jejeje
q relinda la historia de los 5 guerreros de ton sai..
jo, q buenos tiempos, eh..??
a ver si en poco a la vida le da por rejuntarnos por tercera vez.\
cuidaros mucho
y ser felices, q vale la pena
besos de 6b
inaki, el abuelo (q cabronaa...)

Anónimo dijo...

ei, que us vam escriure i heu passat una miqueta....jejejejeje, si no teniu facebook aqui etan les nostres adreces....

carlosbarberan@hotmail.com
guillermo.de.prada@gmail.com

ale....un peto....
i ja sabeu....no som catalans, no som valencians.....som....

Anónimo dijo...

Vaig aprendre molt