La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


domingo, 10 de agosto de 2008

Phonm Penh- la capital de Cambodja

Despres de la nostra excursio pel Delta del riu Mekong, per fi (el viatge va ser llarguissim!!!) , vam arribar a la capital de Camboya, Phnom Penh.
El primer que vam fer va ser agafar un tuk tuk per anar a buscar allotjament ja que ja s’havia fet de nit. Vam dedicir allotjar-mos a un hostal a l’area d eBoeng Kak, al costat del llac amb el mateix nom.

Phnom Penh es una ciutat de contrastes…. El mes lluxos al costat del mes pobre… hotels y cotxes de gran luxe per alguns dels carrerrs i xaboles i cases pobres per unes altres.. i es que Camboja es una pais que ha sigut victima de guerres brutals.

La colonitzacio francesa del pais va durar desde 1864 fins 1953; any on el pais es va independitzar. Aquesta felicitat va durar poc ja que Cambodja va ser arrastrada a la Guerra del Vietnam durant els anys 60. Aixo va continuar amb la dictadura de la guerrilla comunista “Khmer Rouge”desde 1975 fins 1979, de la qual el pais esta encara recuperant-se. Khmer Rouge es recordad per les seves atrocitats on en aquest casi 4 anys vam morir un terci de la poblacio del pais.

Khmer Rouge va posar en practica un regim radical on va aisllar el pais de cualsevol influencia extrangera, va tancar les escoles, els hospitals, les fabriques, els bancs, els temples… confiscant cualsevol tipus de propietat privada y traslladant a la gent de les ciutats a camps de treball on eren obligats a treballar de 12-14 hores diaries sense el descans ni el menjar necessaris. Aquest fet va acabar amb un gran numero de morts degut a execucions, malnutricio, esgotament, enfermetats i gana.

Khmer Rouge volia convertir Cambodja en una societat sense classes forcant a tota la poblacio a treballar al camp. Totes aquelles persones considerades intelectuals van ser executades, nomes calia en saber escriure, parlar una altra llengua o portar ulleres. Aquest regim va desfer families; qualsevol tipus de vincul familiar va ser prohibit i el seu incompliment portava a la mort. Families senceres van ser separades i executades.
Despres de quasi 4 anys de sofriment els vietnamites van invadir el pais al 1979 tirant fora a la Khmer Rouge. El seu lider, Pol Pot, va dissoldre l’organitzacio al 1996 i va morir al 1998 sense mai pagar pel que va fer!

El pais esta encara molt afectat per aquesta ultima catastrofe i es que de fet fa poc mes de 30 anys…

Nosaltres vam visitar el ara museo de de Tuol Sleng. Aquest era una escola que la Khmer Rouge va convertir en una carcel de seguretat anomenada S-21. Aqui es tancaven i torturaven als detinguts per a despres passar a ser executats als "Killing Fields of Choeng Ek" (camps de matanza).

La veritat es que impressiona visitar el museo aixi com els camps on es va produir el genocidi. Te posa els cabells de punta!!





Despres vam anar a visitar el mercat local i els seus voltants. Un mercat ple de productes alimenticis I de la llar pero on tambe pots trobar-te suvenirs i mocadors de seda cambodjana.




Tambe vam visitar el Palau Reial i el Temple de plata (Silver pagoda). Aquest es un complexe al centre de la ciutat on hi han temples, museus i el palau reial. Uns temples molt bonics!! I super ben cuidats!!








En una de les terraces del complexe dos camboyans tocaven amb uns intruments tradicionals… i clar a nosaltres ens va faltar temps pa probar-los!!! 



La visita de Phnom Penh va acabar amg un relaxant passeig per la vora del riu i un soparet al costat del llac.

La capital de Cambodja ens ha transmitit tranquilitat i afan de desenvolupament per part dels seus ciutadans.

Ara mon anem cap al sud de Cambodja!! Continuara….

Per veure mes fotets entreu aqui!!!!!!!!!

http://www.flickr.com/photos/27523343@N06/?saved=1

4 comentarios:

Manu dijo...

La veritat és que la història de Cambodja és molt cruel i encara la pateixen. A vosaltres cada dia se us veu millor. Suposso que aneu cap a Angkor, que disfruteu!!

Anónimo dijo...

Eis com anem, soc marc, dels tralla hehe, vos veig molt be molt be eeeee, un poc trentanyeres pero be hehe, per ser lla mensenyaras a fer buseig, wno te de donar una mala notícia Eva, m'han rovat la teva bici ooooo i no es caxondeo però bueno quant arrives ens en comprem una entre els dos si vols hehe, ho sento. Wno me despedixo i vos dixo en lo viatje tan divertit que feu i vos vai seguint, vinga que vaigue be.
10s

Anónimo dijo...

ei rapitenques!!!!!
Som Xavier i Carme de www.lavueltaalmundo.net!!!
Us aneu apropant!!! Què passareu per malasia i indonesia???
Nosaltres ara mateix estem per aquí, a Malasia. Suposem estarem quasi un mes, i després anirem cap a alguna illa dIndonesia (encara no sabem on, estem recollint informació!!)
En fi, maques, que vagi molt bé per Ankor (es una passada!!)i estem en contacte!!!!!
Una abraçada forta!!

Xavier i Carme

David dijo...

Hola noietes!! Realment la vida de Cambotja en els darrers anys ha estat terrible. I sobretot la presència del Pol Pot que va ser un autèntic assassí però amb majúscules. Coneixia la historia dels khmer rojos i espero que coses així no tornin a assolar el sudest asiàtic ni cap racó del món.

Fa gràcia això d'amagar sota una ideologia maoista de fora classes, l'extermini de tot aquell brot intelectual que pugui liderar una oposició dura contra el teu govern. No educació ni cultura i treball forçat implica treure temps per a revelar-te contra el poder. Tros de fill de p... I com be dieu, no va pagar per res del que havia fet.

Ja estic esperant veure les vostres fotos del sud.

Un petonàs.

David

PD: La tornada a Barcelona i al curro estan sent duríssimes. Que em voleu en una de les vostres motxiles?