La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


viernes, 8 de agosto de 2008

El Delta del Mekong,el riu dels nou drags.

El Delta del Mekong es el cor i anima del sud-est Asiatic.

El riu Mekong ,batejat amb el nom de Cuu Long Giang o riu dels 9 drags(per que el riu es divideix en nou brasos que desenvoquen al mar),es amb els seus 4.180 kilometres de longitud,un dels mes llargs d'Asia.
Des de Saigon s'oferereixen multitud de tours que et permeten disfrutar de la tranquila pero energetica vida dels locals, aixi com ,creuar en bot la frontera que separa Vietnam i Cambodja.



En el transcurs dels segles, els sediments arrastrats per el Mekong s'han anat depositant en una plataforma submarina d'escassa profunditat formant la inmensa plana fluvial que en la actualitat abarca mes de 75.000 km'.

En aquesta regio encara hi viuen un percentatge de vietnamites,jemers,xinos i cham.Entre ells hi han creients de diferents religions,incluides el budisme,catolicisme,islamisme i les sectes de Cao Dai i Hoa Hao.



Nosaltres vam comensar la nostra aventura deltaica,acompanyades d'una persistent pluja, amb un viatge d'autobus que ens va portar fins al primer poblat,Chau Doc.

Alli, vam agafar un bot per visitar-ne el seu mercat flotant i crusar els seus canals per veure les industries locals de produccio de paper d'arros(comestible), dolsos de coco i arros inflat ,aixi com el seu empaquetatge( flipant la destressa de les noies que empaquetaven els dolsos)








Del mercat flotant en podem explicar diverses curiositats.Ens va soprendre la divertida forma en que els vaixells exposen el producte que venen.Casa vaixel te un pal molt alt del qual en pengen les verdures o fruites que ofereixen als consumidors...jajaja...clar, í es que si ens posem en situacio, des de fora...es molt dificil encertar que es el que s' esta venent si no tens la posssibilitat de veureu!!!Bona ideaa!!!jajaja!!!

Tambe ens van explicar que els ulls que els baixells tenen a la proa eren per a protegir-se dels cocodrils que hi havien al riu antiguament,aquests ja han desaparegut la tradicio de pintar-los s'ha mantingut.



Tot un dia que ens va deixar el sabor a coco dels dolsos ,aixi com una visio de la vida diaria de la gent d'aquesta terra tan fertil,on la pesca i el cultiu d'arros ,aixi com tota la industria que l'envolta ,que son a dia d'avui el mitja que els ajuda a proliferar en el mercat mundial.


El segon dia d'expedicio vam visitar de bon matinet una granja de peix!!!!Es molt curios veure com baix de les cases tenen com un tancat "corralet de peixos",als quals van alimentant per a fer-los ben grans i despres vendre'ls al mercat.Tot just al costat d'aquesta hi havia la fabrica del pinso que els donen als peixets, "suposadament" feta tota a base de materia organica.



Despres amb el bot vam fer una parada a la Cai Be Hoa Phuoc village,una villa musulmana on ens van ensenyar fins a quin punt son destructives les inundacions i com afecten a la vida dels locals aixi com a les seves cases.Tambe vam poder compartir una divertida estona amb un grup de noies que ens van invitar a sentar-nos en elles.
Des d'alli vam canviar de bot,per a comensar el trajecte que ens havia de portar fins al pais vei,Cambodja!!!!Ja veieu amics,hi han moltes formes de viatjarr i moltes formes de creuar d'una pais a un altre,amb bus,avio,tren...i aquest vegada nosaltres l'hem fet mes autentica...amb bot!!!!
Aixi que de Vietnam a Cambodja....same same but different!!!!jajaja



Aqui teniu mes fotos de la nostra aventura pel Delta del Mekong!!!

http://www.flickr.com/photos/27523343@N06/?saved=1

1 comentario:

Anónimo dijo...

its good to know about it? where did you get that information?