La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


martes, 27 de mayo de 2008

Varanasi: la ciutat de Shiva








Arrivar a Varanasi va ser tota una aventura. Per primera vegada sen's va ocurrir agafar els trens de l' India. Quina odissea! El tren es va retrasar 3 hores i despres de 2 hores es va cancelar. A l'estacio ni ens tornaven els diners ni ens aclarien quan hi havia un altre tren. Ens enviaven d' un lloc a un altre sense traure res clar. Al final vam acabar a l' estacio central on vam coincidir en un grup d'altres motxileros i despres d' unes quantes horetes a l'estacio vam acabar agafant un tren que no era el nostre pero que anava a Varanasi. Quan el revisor ens va veure, ens va dir que que feiem alli i ens va enviar a l'ultim vago. Indescriptible! Centenars de persones en un vago pa cincuanta com a molt i sense aire acondicionat. Vam acabar al terra dormint damunt de les motxiles. Per a natros va ser un viatge de 15 hores molt dur pero reflexionant i veient el panorama ens hem adonat que es el pa de cada dia per a n' ells. Sort natros que nomes ho vivim quan viatgem d' aquesta manera. Aqui te'n adones de la situacio precaria d' aquest pais.
Al arrivar a Varanasi feia tanta claro i estavem tan cansades que vam anar directes a l' hostal. Hem estat tres dies en aquesta ciutat i hem pogut disfrutar dels seus rituals, monuments, mercats i carrers aixi com passejar i verure la sortida del sol pel Ganges. Espectacular!!!
Per ells el Ganges es un riu molt especial on les seves aigues tenen un sentit espiritual. Aqui venen a morir molts hindus i com ja vam explicar tambe ho utilitzen per tarees del dia a dia com rentar la roba, banyar-se, ...i inclus classes de natacio! :-)
La vora del riu esta dividida en "ghats" (escalons que donen al riu) i cadascun d'ells s'utilitza per diferents activitats. El nostre hostal estava justament davant d'un ghat crematori on es celebraven les ceremonies d' enterro dels hinduistes difunts. Es sorprenent veure-ho ja que es molt diferent al que estem acostumats.
En general, el nostre viatge per l' India ha sigut molt interesant i intens. Hem trobat un pais amb una societat molt diversa i paisatges molt diferents. Es molt contradictori veure des d' el gran luxe a la mes extrema miseria.
Viatjar per l'India no es facil i mes si ets una noia tot i que es recompensable perque veus com es veritablement la seva manera de viure tot patint les consequencies.
En quant al tracte amb la gent hem trobat que tot i les circumstancies en que viuen, son gent molt positiva i alegre pero moltes vegades la necessitat fa que avassallen als turistes intentant vendre o traure benefici de cualsevol cosa.
L'India ens deixa una experiencia inolvidable i molts amics!
La nostra Itaka continua cami del Nepal.

Nota: Tenim problemilles per pujar les fotos, ho farem tan pronte com sigue possible.

No hay comentarios: