La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


lunes, 1 de septiembre de 2008

Els Temples d' Angkor



Nomes veure ondejar la bandera de Cambodja te n' adones del simbol nacional que representen els Temples d' Angkor per als cambodjans.



Nosaltres, per un dia,vam tenir el privilegi de perdren's per aquesta preciositat ancestral,unes ruines que si deixes volar la teva imaginacio et teletrasporten a un mon magic i romantic on el duel entre la cansada pedra i la feros vegetacio esta deixant amb el pas del temps un escenari per a sommiar despert.






L’antiga capital khmer d'Angkor està situada a les rodalies de l’actual Siemp Reap, al nord del llac Tonlé Sab i Nord-oest de Cambodja.
A Angkor hi vivien en l'època de l'apogeu d'aquest regne a la vora d'un milió d'habitants, més que en qualsevol ciutat europea d'aquell temps. D’aquella ciutat, o conjunt de ciutats, es conserva actualment un extens camp arqueològic amb centenars de temples de diferents èpoques i tipus, que després del règim de Pol Pot, s’ha transformat en un centre d’atracció turística de primera fila. Tot aquest conjunt va ser estat declarat el 1992 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.



Com no,Angkor esta rodejat d' historia i llegenda.
Aquesta ultima parteix de Preah Ket,fill del rei de l' estrat celest que va ser concebut de la relacio d' aquest amb una dona terrenal.
Les divinitats declaren que els molesta l' olor a home terrenal de Preah Melea i li demanen al rei que el fagi descendre a l' estrat dels humans.
El rei es va veure presionat i va sometres a la demanda de les divinitats.La legenda continua quan el rei li proposa al seu fill que escolleixi un edifici de l' estrat divi a fi de construir una replica del mateix a la Terra.



Amb l' ajuda de Preah Visnukar,l' arquitecte celest, , Preah Ket Melea escolleix modestament l' estable. Va ser llavors quan de l' estable es va soltar un bou pel pla d' Angkor i el lloc on aquest es va postrar va ser el designat per a construir el Temple d' Angkor.

Deixant la llegenda i retornant a l' historia l' enderroc de la civilitzacio angkoriana es va donar al 1432 quan va ser saquejada pels siamesos.El rei amb la seva cort van abandonar el complex totalment devastat....a partir de llavors el bosc,amb la seva poderosa forsa natural pren posesio de les ruines.


La lectura de les inscripciones i de las escenes representades en els gravats dels temples permeten establir cronologíques históriques, visualitzar imátges mitológiques, batalles i escenes de la vida cotidiana: casa, pesca, mercats, hábitat.
Actualment la vida diaria turistica del temple es complementa amb la vida religiosa i rural que transcurreix dins i pels seus voltants.

Una albada impresionant,santuaris en ruines ,pagodes budistes construides mes recentment, la mistica fum de l' incens,budes,supersticio,divinitats ancestrals,pedres,arbres grotescos,Neakta(esperits)cares de pedra amb mirades profundes,insectes i animalets,turistes i nens locals intentant vendret algun souvenir... un sol axixarrant!!!!... van marcar el nostre recorrut pels Temples d ' Angkor.

Mireses per on mireses hi havien milers de coses que ens despertaven la curiositat.

L' aventura angkoriana va comensar a les 5 del mati...Quina son!!!!



...pero es la millor forma que comensar l' excursio,donant la benvinguda al dia amb una espectacular i misteriosa sortida del sol...on el Temple Angkor Wat es duplica amb el reflexe del llac...cel i terra !!!aigua i pedra!!!Bon diaaaaaaa Angkor Wat!!!!jajaja



L' Itaca continua hora a hora,gota a gota de suor...menopausees intercalades amb paradetes a la sombra d' arbres espectaculars!!!Entres i surts,pujes i baixes ,flash aqui i alla...un dia de fotografia que a nosaltres per poc sens escapa de les mans.
jajaja!!!I es que som la pera amics...una sense bateria...a l' altra se li trenca la camara a l' hora d' estar alli...com es possible???...pero finalment les devinitats angkorianes van concedir-nos el privilegi de fer fotos...i quines fotos!!!jajaja!!!




8 hores amb les que vam recorrer el complexe amb tuk-tuk ,de temple a temple ,un viatge arqueologic entre ruines que ens van deixar un dia molt cansat pero infinitament gratificant.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Katon, Goukakyu no jutsu.

Anónimo dijo...

Interesting topics could give you more visitors to your site. So Keep up the good work.

Anónimo dijo...

What a great moment of reading blogs.

Anónimo dijo...

Such a nice blog. I hope you will create another post like this.

Anónimo dijo...

If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.

David dijo...

Una noia que vam trobar al sud de Pakxe fa uns dies em va enviar fotos de Angkor i vaig flipar. A nosaltres ens va saber greu no passar-hi i més havent vist les germanes petites de Angkor. Així tenim l'excusa per un altre viatge ...

Molts petonets!!!

David