La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


miércoles, 27 de agosto de 2008

L' experiencia Vipassana



Despres d' aquests 10 dies tan intensos tenim moltes coses a contar-vos.Hores i hores de meditacio que han donat per a molt..hem pensat,divagat,utilitzat la respiracio per a concentrar-mos,ens hem desconcentrat,sentat en les cames crusades,hem esbufegat,emocionat,acalorat,agoviat,menjat,dormit,refunfunyat,netejat la roba a l' estil cambodja...


jajaja...i de vegades tambe escaquejat algunes hores en que suposadament haviem d' haver estat meditant...pero amics..11h al dia..no es cosa facil...ha sigut tota una prova d' esforc,constancia,tenasitat,disciplina...i mes i mes coses que despres cadascuna de nosaltres per separat vos explicarem...perque tot i haver fet el mateix curs..les dos hem tingut la nostra experiencia personal que tambe vos la volem contar!!!



aixi que en aquestes primeres linies el que vos contem es l' experiencia en general,que hem apres de la tecnica vipassana i quin ha estat el nostre horari diari per a que vos poguesseu fer una idea...i igual vos entra lo gusanillo...qui sap!!!!


Durant els deu dies que hem estat la retiro hem tingut que seguir un codig de disciplina prou dur i estricte que t' allunya de molts dels estimuls estimuls externs amb la finalitat d' aillar-te una mica de la " contaminacio" que rebem dia a dia en la nostra vida quotidiana i poder centrar-te 100% amb l'observacio d' aquesta interrelacio cos-ment.



Vaja que casi casi hem fet una vida de clausura!!!



jajaja...pareix mentira com ho hem pogut aguantar...pero tot i ser dur te la seva recompensar per aixo ha valgut la pena seguir aquest codig: Atencio!!!




La base de la práctica es Sila: conducta ética. Sila proporciona les bases per al desenvolupament de Samadhi: concentració de la ment. La purificació de la ment s' aconseguix amb Pañña: la sabiduría de la visión cabal.
Aixi que de Sila hem tingut que respectar els seguents preceptes:


1. Abstenir-mos de matar a qualsevol criatura(sisi...no penseu que ha sigut facil..estava plagat de bixos i bitxets..uf!!!un horror!!!
2. Abstenir-nos de robar
3. Abstenir-nos de toda actividad sexual
4. Abstenir-nos de mentir;
5. Abstenir-mos de tot tipus d' intoxicacions( no tabaco,no alcohol...)
6. Abstenir-se de comer después de las doce.
7. Absteni-rse d' entretenimients sensoriales( no llegir ,no escoltar musica)
8. Abstenir-se d' utilitzar llits luxosos
9. ....i un vot de silenci!!!aquesta es la que mes impacta...i mes quan et trobes en una situacio com la nostra...dos amigues que porten durant tres mesos viatjant...24 hores juntes...jajaja...10 dies estan juntes pero sense parlar-mos!!!!Pareix imposible ehhhh!!!!jajaja



La rutina diaria era la seguent:

04:00 am Ens despertvem amb el toc de sirena Doooooooooooooooong!!!Aayyyyyyy quina son!!!!
04:30 am 06:30 am Meditación a la sala principal o a l' habitacio( opcional)
06:30 am 08:00 am Esmorzar i descans
08:00 am 09:00 am Meditacio en grup a la sala principal
09:00 am 11:00 am Meditación en la Sala o l' habitacio en funcio de les instruccions del professor.
11:00 am 12:00 am Dinar
12:00 am 01:00 pm Descanso i possible entrevista amb el profesor
01:00 pm 02:30 pm Meditació a la sala o a l' habitacio
02:30 pm 03:30 pm meditacio en grup a la sala
03:30 pm 05:00 pm Meditació 05:00 pm 06:00 pm berenar i descans
06:00 pm 07:00 pm meditacio en grup a la sala
07:00 pm 08:15 pm Xerrada del mestre
08:15 pm 09:00 pm meditacio en grup a la sala
09:00 pm 09:30 pm Preguntes a la sala
09:30 pm Ala....a dormir!!!!. S' apaguen les llums!!!



Jajaja...que vos sembla!!!...sumeu sumeu...son 11 h al dia de meditacio...si ho multipliqueu per 10 dies....trobeu que es possible...per a dos petardes com natros estar-mos tantes hores quietes,sentades,amb els ulls tancats....pos no...teniu tota la rao...pero no mos ha quedat mes remei que passar-ho...i al final ha valgut la pena...tanta meditacio!!!




Aixi que esta ha estat la nostra rutina...jajaja..durant 10 dies!!!!Aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh!!!!...en moments puntuals hem tingut mes d' una temptacio...d' agafar la motxilla i sortir-ne corrents...pero no ho vam fer!!!!..un compromis es un compromis...i nosaltres l' haviem de mantenir fins al final!!

La tecnica vipassana ens a obert una nova porta....ara es una eleccio propia si volem continuar pel nou cami que t' ofereix aquesta tecnica...un viatge cap a la purificacio i iluminacio universal!!!!
Nosaltres lo de purificar-mos o il.luminar-mos de moment...dificil..ho tenim xungo...jajaja...pero que si tenim clar es que hem descuvert una forma d' auto-conexio ment i cos,auto-reflexio,auto-observacio...bruuuuuuuuuutal!!!!...i amics aixo es creixement personal!!!!!

Pero lo millor de tot es que aquest experiencia s' ha produit en un entorn molt peculiar...rodejades de senyores cambodjanes(mitja d' edat 50)...erem unes 120 dones..ha estat tot un xou!!!!



El menjar,l' ambient que hem respirat,la meditacio,les amistats que hem fet,el proces d' aprenentatge,el treball personal....tot plegat ha fet que aquestos deu dies es convertisin en....Una experiencia Vipassana totalment real...




Saduuuuuuuuuu saduuuuuuuuuuuuuuuuuuu saduuuuuuuuuuuuuuuu

5 comentarios:

Anónimo dijo...

im your favorite reader here!

Anónimo dijo...

yeah! its much better,

Anónimo dijo...

Well for me its better to be more realistic.

Anónimo dijo...

what happened to the other one?

David dijo...

Impressionant!!! Segur que no voleu seguir el camí de la iluminació i de la purificació? Mediteu-ho bé ... jajaja

Ja m'imagino que en deus treure coses molt positives. No sé si us coneixerem quan torneu ... tan creixement personal ...

Apa noietes ... seguiré llegint les vostres històries.

Molts petoents!!!

David