La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


domingo, 27 de julio de 2008

Hue-Costa Central de Vietnam

Per fi el bon temps ens ha acompanyat!!

De Laos hem tornat cap al Vietnam pero ara entrant pel centre del pais fins arribar a Hue. Quin solet!!! Quina caloreta d'estiu!!! Pero aixo si... l' arribada va ser una mica extranya.... despres de 20 hores d'autobus el conductor ens va deixar a les afores de la ciutat al mig de la carretera! Vale que el bus continuaba cap a una altra ciutat del sud pero al menys ens hagues pogut deixar a l'estacio no??Una mica desconcertades i sense saber que fer ens vam plantar al mig de la carretera per fer dit !!!


Una furgoneta-taxi a l' estil vietnamita ens va parar i ens va portar fins al centre de la ciutat. Hue es una ciutat situada al centre de Vietnam i es coneguda pel seu riu (Perfume River) i les tombes reals. Es una ciutat turistica on no es dificil trobar hostals o restaurants. Es com un punt intermig on tothom que viatja pel Vietnam para per anar be al sud cap a Saigon o al nord cap a Hanoi. Nosaltres hem decidit veure Hue en moto!! Quin xou!! En la de motos que hi han aqui pa esquivar!!!


Hem comensat la ruta visitant un temple budista (pagoda) on hem pogut veure als monjos i novicis meditant i fent les seves pregaries a Budha. Esta pagoda es una de les poques que es mante intacta despres de la guerra contra els americans.


Despres hem pujat cap a una zona on hi havien bunques antics i es podia gaudir d' una vista espectacular del riu. Alli es podien veure els pescadors locals amb els vaixells tipics de la zona. El nostre viatge en moto ha continuat pels carrers de la ciutat fins arribar a la tomba real (Tu Duc).


Una tomba situada a una zona pinar i al costat d'un petit llac. El nostre guia ens ha explicat que els dracs de colors que hi han dibuixats o treballats a molts sostres de temples i edificis simbolitzen el cel. Ja la gana ens cridaba i hem anat a dinar a un lloc local. Hem menjat una especie de rollitos de carn i verdures envoltats de paper d' arros. Estos rollitos son una especialitat de Hue i estan ben bons!!


Despres en la panxeta plena hem anat a visitar la "Citadel", una part al nord del riu que s'anomena la ciutat imperial i que va ser brutalment bombardejada pels americans. Hem continuat amb una volteta pels carrers i hem acabat al mercat local. Justament hem arribat era l'hora de la migdiada... i es que aqui s' adormen de qualsevol manera!! Son bonissims! Moltes vegades que entres a les botigues tots dormen!!


La ruta ha acabat amb un passeig molt bonic per les afores de Hue.Ha sigut una ruta " a lo delta" ... camps d'arros i caminets... es pareixia moltissim al nostre!!! Clar aixo si no fos pels gorrets en forma de cono que fa q te'n adones que estas al Vietnam :-) I es que per primera vegada hem vist els camps d'arros a un lloc que no fos la montanya i de veritat s'assemblava molt al de casa.


Al mig dels arrossals hi ha un pontet que es diu "Japanese bridge" on els locals aprofitaven la seva ombra per fer la migdiada. I es que de veritat que s'estava fresquet :-)I com no..., un cop mes "carretera i manta" o millor "carretera i manta-motxilla" ... mon anem cap a Hoi An.Fins aviat!
Ei Amics no vos quedesseu sense veure aquestes fotos mes!!!
Salut!!!

No hay comentarios: