La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


sábado, 12 de julio de 2008

Hanoi: La capital del Vietnam





Hanoi, la capital del Vietnam, es una ciutat moderna en un aire colonial frances. El seu llac principal" Hom Kiem" esta envoltat de carrerons replerts de botigues i mercats locals aixi com de milers de motos que esquivar. I es que una cosa que ens ha sorpres de Hanoi es la quantitat de motocicletes que hi han. A la ciutat hi viuen unes 2.000.000 persones i hi han unes 1.600.000 motos...aixi que vos podeu fer una idea!!!!Motos per tot arreu!!!
L' encant de HAnoi esta als seus carrers. La ciutadania fa vida al carrer, partint de que a les 6 dela mati ja estan fent gimnastica enfront de casa seva, tambe els encanten els bars al carrer,on les petites taulestes i mini-cadires invaeixen les boreres. En aquest locals serveixen menjar vietnamita,molt bo,acompanyat de la cervesa local tot per menys d'un euret. El menjar molt variat: arros, noodles, tot tipus de carn, peix i marisc, granota,tortuga....i fins i tot gos!!!En aquest pais la carn de gos es menja en dies senyalats o en situacions determinades ja que forma tot part d' una supersticio que afirma que menjar carn de gos dona bona sort.
Una altra cosa que ens hem trobat per primera vegada despres de marxar de casa ha estat...el fet d' anar a fer el caferet...i es que com nosaltres els vietnamites tenen la cultura del caferet molt arraigada..suposo que es una legat del clonialisme frances!!!..a mes...cafe en llet condensada...Bombonets!!!!...I en Gel!!!!...i que Booooooons!!!jajaja
Per molt que et puguen arrivar a contar de Hanoi fins que no ho vius en primera persona no t' en pots fer a la idea de lo que es....creuar els carrers sense pensar que pots ser xafat per una moto, regatejar per tot..per una botella d' aigua ,per una barra de pa....i es que a les botigues et poden incrementar incialment el preu dels productes...fins a 5 vegades mes de lo que valen!!!
Nosaltres ens hem hospedat al casc antic d ela ciutat conegut com " Old Quarter".
Hem visitat els seus museus, temples, parcs i el grandios clomplexe Mausoleum de Ho Chi Min, on descansa el cos del ex-president comunista del vietnam. Ho chi Min va aconseguir l' unificacio i la independencia del colonialisme frances del pais. Aquest es honorific i venerat per milers de persones que fan cua per guardar-li respecte. Una cosa molt curiosa es que el cos es mante embalssamat tot i que Ho Chi Min va requerir ser incinerat! Ay si Ho Chi Min aixecara el cap!
Una de les ultimes nits a la capital vam anar al teatre a veure un espectacle de marionetes a l'aigua, una de les tradicions mes antigues del Vietnam creada per locals quan cultivaven arros.

Ara deixem Hanoi per dirigir-mos cap a Laos i tornarem al Vietnam per recorrer el centre i sud del pais.
Fins la proxima!!

2 comentarios:

Manu dijo...

Amb bona companyia i algunes servesetes, sempre es fa millor el camí. Es veu que no pareu de zalar, d'això es tracta.

Continueu disfrutant!!!

Manu dijo...

Volia dir xalar!!!

Petons