La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


martes, 10 de junio de 2008

Nepal declarat Republica Democratica Federal

Despres del nostre viatge per l' India el dia 28 de Maig vam creuar per terra la frontera amb el Nepal,amb la grata coincidencia de que en aquell mateix dia el pais es va declarar Republica Democratica Federal.

Ser testimonis d' aquest fet historic ens ha obert la curiositat per assabentar-nos de l' historia politica d' aquest petit pais asiatic.
Com vam poder llegir en un periodic de tirada nacional The Himalaya Times,"una nova esperansa ha nascut despres de casi 240 anys de monarquia,llarga vida a la Republica"

Degut a la discomformitat amb aquesta, a les montanyes del Nepal va sorgir una guerrilla clandestina armada coneguda amb el nom de Maoistes.
A partir del naixement d' aquest grup armat es va comensar una guerra sagnant(en la que s' han assassinat mes de 12.000 persones) entre el reconegut grup terrorista i l' Estat nepali.
Degut a la pobresa rural,al resentiment contra el sistema de castes,els problemes de la reforma de les terres i l' egoisme politic del govern, a l' any 1995 els Maoistes van aconseguir ser un grup politic reconegut i van ser anomenats com a Partit Comunista del Nepal.

El punt culminant que va otorgar la credivilitat als Maoistes va ser el fet que al 2001 deu membres de la llavors familia real van ser assassinats brutalment.Encara que publicament es coneixen diverses teories sobre aquesta real massacre,els locals l' atribueixen al propi germa del rei assassinat.Amb la seva mort va poder pendre carreg de la monarquia,tot desiterensant-se per voler millorar el pais aixi com incrementant la corrupcio del govern.
En les ultimes eleccions estatals els Maoistes van obtenir majoria dels vots,pero no absoluta,havent de coalicionar amb els altres partits.
Finalment tots els partits politics del Nepal s' han unit per a fer una reunio de govern per intentar canviar-ne la situacio.

De 564 membres nomes 4 van votar a favor de la monarquia fet que va proclamar el pais en Republica Democratica.
A dia d' avui encara continuen les negociacions entre Maoistes i resta de partits politics per fundamentar les bases d' un nou govern.

Al carrer el sentiment popular es d' alegria i d' esperansa demanant un govern que els assegure pau,desenvolupament,igualtat i llibertat.
Tota una festa nacional que els nepalesos estan disfrutant joiosament,grans i petits,ja que fins i tot a les escoles els han donat dies de vacances.
Les paraules del nostre amic Kaji( noi nepali de 33 anys que viu humilment amb la seva familia a la ciutat de Pokhara) son el viu reflexe d'aquest sentiment nacional:" han sigut uns anys molt durs de pobresa i desacord politic on ha mort molta gent.Estem contents amb aquest canvi perque creiem que obrira les portes cap a una reforma del pais i permetra que les nostres families gaudeixin d' un futur mes esperansador"

No hay comentarios: