La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


domingo, 11 de mayo de 2008

6/05/08 Nova Delhi- Srinagar: 25 hores de bus viatjant amb la cultura musulmana

Dels 30 passatgers de l' autobus nosaltres erem les uniques persones que no erem musulmanes!!

En un primer moment ens va xocar la situacio pero al final ha acabat sent una simpatica i divertida experiencia.

Durant el viatge hem descovert Kashmir,regio que fa uns anys estava en conflicte degut a la disputa pel territori entre Pakistan i l' India aixi com la lluita per l' independencia dels habitants de Kashmir.

Una zona on la presencia militar esta en actiu...trinxeres i militars per tot arreu...pero nomes en actitud de vigilancia...en cap moment hem tingut sensacio de por!!!
Les 18 hores que havia d edurar el viatge s' han acabat convertint en 25...hores que han donat temps als passatgers per a interesar-se fer les " forasteres "...nosaltres.
Durant les 5 o 6 parades que ha fet l' autobus ens anaven fent preguntes...algunes molt poc usuals per a nosaltres...
- de quina religio erem
- si estavem casades
-quants anys teniem...i al contestar es sorpenien encara mes....com volent dir...que fan dos noies de 29 anys sense estar casades i viatjant totes soles...
- tambe s' interesaven per la nostra professio
- i per supost..per que anavem direccio a Kashmir
Tambe l' ambient s' ha anat relaxant ja que poc a poc ens hem anat adaptant els uns als altres creant fins i tot alguna situacio graciosa.
Durant les menjades ha estat quen mes ells s' han fixat en nosaltres...veient la nostra cara de...no saber ni lo que demanar...
Pero la proba mes dificil per a nosaltres ha estat quan a la parada per esmorzar ens han tret un te amb sal, que damunt cremava moltisim...quin gust mes estrany...pero be...s' han alegrat de que ho haguessim probat!!!
El viatge ens ha regalat uns paissatges impresionants...montanyes i poblats rurals...aixi com l' oportunitat de fer un nou amic.
El Sameer Malik...un noi musulma de la regio que treballa a Delhi que ens ha explicat moltes coses de la cultura musulmana i de les costums de Kashmir.El Sameer s' ha declarat fan incondicional de l' Enrique Inglesias que per a la nostra sorpresa es un dels numero 1 en ventes aqui.

Gracies Sameer!!!
P.D. Ens Hem donat comte de que en una cultura tant diferent amb una llengua desconeguda per a nosaltres esta sent una ventatja poder comunicar-mos en anlges

No hay comentarios: