La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


miércoles, 8 de abril de 2009

Glaciar Perito Moreno

El Perito Moreno es un dels numerosos glaciars que descansen al Parc Nacional Los Glaciares. Tots junts formen el Gel Continental Patagonic, una extensio de gel de mes de 17.000 km!!






Aquesta impresionant massa de gel sense fi esta rodejada de boscos i montanyes....tota una experiencia a l´aire lliure per aquells que volen disfrutar dels encants que la natura ofereix.









El Glaciar Perito Moreno es un dels glaciars mes imponents del mon i ha sigut considerat una de les maravilles del mon per les seves especataculars vistes.





Per accedir a aquest es fa amb cotxe o autobus desde Calafate , el poble mes prope a aproximadament una hora i mitja del glaciar.



Mes enlla de la civilitzacio i l´estress, envoltat de montanyes i d´un llac inmens, el Perito Moreno representa l´esplendor i la bellesa d´Argentina.








Una sensacio de pau infinita sobre una naturalesa rica i pura....







Enfocant els teus ulls al Perito Moreno pots gaudir d´un silenci magic... un silenci que nomes s´interrumpeix quan l´immens glaciar, amb un dels seus moviments, es despren per llavors regalar-li blocs de gel al llac on descansa.
Al produir-se aquest moviment, un so descomunal i escruixidor resona al cel ..... un espectacle d´imatge i so que et conmou i et deixa paralitzat...





Els desprendiments es produeixen perque el glaciar toca la Peninsula de Magallanes i obstrueix la comunicacio entre dos dels braços del llac,el Brazo Rico y el canal de los Tempanos. El Brazo Rico es queda atrapat i continua rebent aigua de la pluja,la neu i el gel i fa que aumente cada cop mes el seu nivell. Aixo genera una pressio molt forta sobre la massa de gel i l´aigua es va filtrant poc a poc en la zona en la que el gel te contacte amb la terra. Aquest canal d´aigua que es forma crea un tunel que es va fent cada cop mes gran fins que es derrumba.





La seva pared s´aixeca 60m desde el Lago Argentino per extendir-se en 257 km2 de superficie i 30km de longitud; una vista panoramica del glaciar que fa que que els teus ulls no puguen deixar d´apreciar aquesta maravella blanca. Mires on mires pots sentir la seva pau i puresa; sensacions que aquest glaciar t´envia amb el seu resplandor....



Lo mes curios d´aquest glaciar es el seu dinamisme. Per contrari a cualsevol altre glaciar del planeta, que disminueixen amb el temps, aquest grandios glaciar creix amb el pas dels dies!!! Es diu que esta continuament creixent i expandint-se amb una mitja d´uns 3 metres al dia!!!





No obstant aixo, encara que el glaciar no para de creixer cap endavant, grans blocs de gel cauen continuament de les seves grans pareds per derretir-se al llac.... aixo fa que el creixement sigue mes lent i sutil. Aquesta caracteristica tan curiosa fa que el glaciar sigue encara mes autentic i inesperat!!!









Un parais blanc on et podries perdre hores, dies, setmanes per gaudir de la seva calma i armonia... per arribar a conciliar la puresa d´aquest fenomen amb el recondit abismal de la teva anima.







Una abraçada enorme a tots!!!!!!!!!!!!!!!!

Gracies per viure la nostra aventura amb el nostre blog.






Vane i Eva

2 comentarios:

David dijo...

Gràcies a vosaltres per compartir tot el que esteu veient i vivint amb nosaltres ...

Molts petonets!!!

Anónimo dijo...

Bones guapes! Fa molt poquet que m'he enterat de la vostra super aventura. Vaia c. que teniu! Quina enveja... Doncs res, a partir d'ara us aniré seguint. Espero que us ho passeu tan bé com sembla! Molts besets!