La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


martes, 25 de noviembre de 2008

La nostra curta pero intensa estada a Nadi

Una vegada mes ens trobavem a Nadi, o Nandi com la coneixen els locals...i aquesta vegada no feiem visita de metge sino que ens disposavem a estar-nos un parell de dies.






La primera proposta era utilitzar Nandi com a campament base.Era un bon lloc per a organitzar-mos una visita a Navala,un poblet del centre de la illa Viti Levu.La nostra intencio era coneixer una mica mes de la tradicio i cultura Fijiana,pero aquesta vegada endinsar-nos cap a l' interior de la seva jungla...una mica mes lluny del mar!!!


Transport de la canya de sucre




Tot van ser esfrosos per buscar-ne la millor opcio...i la mes raonable...si parlem de dinerets...pero el problema es que aquest petit poblat esta tan aillat que nomes n'es accesible amb 4x4..i aixo en suposo un encariment del preu...uf!!!fesem com ho fesem...ens sortia una barbaritat!!!No factible per a la nostra economia!!!Pero vos contem alguna cosa interessant de Navala...



Tot i no haver pogut visitar-la sabem que aquest petit poblat es un dels unics que mante el seu estil de vida purament seguint les tradicons dels seus ancentres...la seva arquitectura es totalmet tradicional...son els 200 Bures que conformem el poblat...les cases Fijianes que alberguen les familes!!!

No hay mal que por bien no venga...diu el dit...doncs si!!!












El nostre pla alternatiu va ser visitar un altre poblet mes proper a Nandi i amb mes facilitat a l' hora d' accedir-ne...Viseisei..







Pero primer vam visitar-ne el colorit temple hinduista de la ciutat...Namaaaaaaaaaaste!!!!









Tambe vam passar pel seu mercat i vam perdre-mos per alguns dels seus carrers...








Despres arrivem a Viseisei......doncs va resultar que aquest esta enplasat en la zona de l'illa on es reconeix historicament que van arribar els primer jijians...First Landing...


El recorregut va estar guiat ,com es tradicional a les illes fiji,per una sneyora...la Mila...i si vam apendre moltes coses...
Resulta que part de la cultura religiosa de les illes esta protagonitzada per la doctrina metodista...una religio mes!!!...i aquests qui son???




Esglesia metodista


El metodisme és una de les denominacions del cristianisme protestant que es va a originar a Anglaterra, en un moviment anomenat "Avivament Metodista", dirigit pel bisbe anglica John Weslwy i el seu germà Charles Wesley el segle XVIII. Aquest moviment s'enfocava en l'estudi de la Biblia i en viure la vida cristiana.

Teòricament, el moviment va estar acompanyat de manifestacions de sanitat i del poder de l'Esperit Sant. El terme "metodista" va ser un nom pejoratiu utilitzat a la Universitat d'Oxford, per referir-se al grup d'estudiants que promovien el moviment i que es reunien cada setmana, dejunaven regularment, s'abstenien de les diversions i els luxes, i visitaven els pobres, els malalts i els presos. Tant es van distinguir que en son de burla els senyalaven amb el dit...deient-los: Alli van els Metodistes!!!.




De fet, el moviment metodista s'ha caracteritzat al llarg de la història per el seu èmfasi en el servei, ja que, la salvació i la santedat han de incloure les missions i el servei; i l'amor a Déu, està enllaçat a l'amor al proïsme, a la passió per la justícia i la renovació de la vida al món.


Buenooooooooo...una mes a la llista..i es que Fiji no te desperdici en quant a religions...en unes illes tan petitetes estan convivint Hindus,Musulmans,Budistes,Cristians Catolics i Metodistes,.... inclus en els seus poblats de menys de 100 habitants convieuen tres religions...i cadascuna pot arribar a tenir el seu temple-iglesia-mesquita!!!








Impresionant a que si!!!

Pero aixo si...tot i la seva diferent creencia doctrinal...son veins,companys de feina,amics....sembla ser que aquesta diversitat religio-cultural no afecta al ritme de vida de les aldees...la relgio no simbolitza guerra...sino cohexistencia i pau...Un ...si sinyooooooooooor per al Fijians!!!

..i aprofitant que n' ha sortit el tema.... en fem cinc centims d' una reflexio que en va fer el Dalai Lama sobre les religions...

El Dalai Lama va exposar en un discurs seu que la religio no es acoseguir iglesies precioses i ostentoses...sino cultivar les qualitats humanes tals com la tolerancia,la generositat i l' amor.

Cada religio,amb la seva propia filosofia i tradicions,s' ha de fixar com a objectiu disminuir els sufriments de l' esperit huna.Lo important no es jutjar si una religio es millor que una altra...sino...saber identificar quina s' adapta mes a les necesitats i espectatives de cadascu .
...amb un mateix fi...l'evolucio de l' Esser Huma.



...i amb aquestes paraules acava el discurs...sent per a nosaltres les mes importants i per les quals hem fet aquest petit comentari...



Els budistes no poden conseguir que el conjunt de la humanitat es converteixi al Budisme.Es imposible.Els cristians tampoc poden convertir a la totalitat de la humanitat al Cristianisme.Els hinduistes no poden governar a tota la especie humana.En el transcurs dels segles,cada fe,cada gran ensenyansa...ha servit de molt a la especie humana...es per aixo que mes val fer-se amics i respetarse,tot comprenent-nos els uns als altres...i fer un esforsconjunt per a servir a la humanitat...prou de criticarse i barallarse...


Dalai Lama

Hem cregut convenient fer aquest petit cometari....ja que poder n' era el moemnt ...perqu ja portem 6 mesos de viatge.. en el transcurs del qual venim vivenciant les diferents maneres en que es viu la religio dins d'una societat...i n' hem xarrat,n' hem parlat,n' hem reflexionat...entre nosaltres dues...amb d' altres viatgers....i es complicat...estrany i antravessat...com la religio controla .. aixi com, por jugar un paper tan important en les vides d' algunes persones...


.. nosaltres no volem jutjar...al igual que tenim amics que es consideren jueus,cristians,musulmans...nosaltres ens considerem a dia d' avui agnostiques a qualsevol creensa religiosa...tot i obertes a apendre de les filosofies que les enmarquen...no tenim cap deu!!...pero si tenim un cami ple d' ensenyanses i aprenentatges,d' amor i amistad,de superacio,de trsiteses i alegries...compartir i escoltar,familia i amics....

Obertes als canvis....adaptant-nos a la vida real,al dia dia...




uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuueeeeeeeeeeee!!!!... aixo es el que pot passar quan et poses a parlar d' aquests temes....que t' emparres ,t' emparres i no pots parar....




Be,la questio es que tan volatres com nosaltres hem conegut a petita escala el que vol dir la doctrina Metodica tot seguida d' una reflexio pertinent...

Amics...estem preparades per a rebre els vostres comentaris...ens agradaria que compartiguesseu amb nosaltres el que penseu!!!!

Continuant el relat de la nostra anecdota a la ciutat de Nandi.....jajaja

Doncs si la Mila...ens va acompanyar en el recorregut pel seu poblat explicant-nos algunes anecdotes de com s' organitzen aquestes comunitats.
I despres vam tenir l' oprotunitat de seure amb un grup de senyores i intercanviar-ne quatre paraules....arribant a la mateixa conclusio...Visca el FIJI TIME!!!jajajaja

Despres d' aquesta entretinguda visita...vam continuar l' excursio...


Que es allo???...........es una mona??? ..noooooooo!!!!










....es superman???..noooooooo!!!



....es un bitxo raroooooo???................siiiiiiiiii...ay noooooooooooo....








es un rapitenca around the world...anfangada fins al coll!!!!
jajajaja...



si amics...com veiuen ens vam atrevir a endinsarnos en una llacuna d' aigues volcaniques( l' aigua estava bullint)...despres de auto-enfangarnos...tot seguint la tradicio fijiana!!!jajaja...i es que diuen que si ho fas...no apareixen les arrugues dels 30 anys....jajaja




Com no ho haviem de probar!!!!jajaja

I entre boles de fang ens despedim de Nadi..... de Mana...de Yasawa....en definitiva de Fiji...
..... i del pacific i tranquil ritme vital que caracteritza a cada fijia!!!

Adeuuuuuuuuu al Fiji Time







Fins aviat amics!!!
Vane i Eva
saaaaaaaaaalut

2 comentarios:

David dijo...

Sempre és interessant llegir les vostres actualitzacions però la d'avui és especialment interessant.



Estic totalment d'acord amb la visió que teniu de la religió. Jo tb em considero agnòstic però considero que hi ha gent que en la religió troba la solució en moltes coses de la seva vida ... ja sigui forces per seguir endavant, li dóna espiritualitat, valors personals ... que en definitiva li han se servir per ser millor persona. En aquest sentit la religió em sembla positiva ... Quan apareix l'adoctrinament, l'odi, la por ... i tot en nom d'un Déu (millor que el dels altres) ... em sembla nefasta.



En resum ... cadascú busca la manera de créixer com a persona i perseguint aquest objectiu tots els medis són legítims ... només cal trobar el que et resulta més escaient com diu el Dalai Lama.



Apa noietes ... cap a Nova Zelanda ara?



Molts petonets!!!



David

Maribel dijo...

Hola viajeras del mundo, os doy mi opinión sobre el tema que habéis expuesto sobre las religiones.

Como sabéis yo soy cristiana, pero sobre todo creo en los valores del ser humano, dándome igual su religión. Tenemos a Gandy un ejemplo a seguir y no era cristiano y tambien a Teresa de Calcuta y esta si era cristiana, pero a los dos los movia un mismo sentimiento: el Amor al projimo. Un beso.