La Nostra Missió

2Rapitenques Around The World és el projecte amb el qual volem cumplir el nostre somni de viatjar al voltant del món. Tenim el propósit de descobrir altres cultures i apropar-les al poble rapitenc. La nostra filosofia és aprendre de tot allò que ens trobarem i a la vegada compartir la nostra idiosincràsia. Creiem firmement que és necessari viatjar amb una actitud oberta, amb toleráncia i solidaritat per a culminar el nostre objectiu. (Vane ¡ Eva)


domingo, 27 de julio de 2008

Hoi An: " La petita Havana vietnamita"

Per la seva arquitectura,amb antics edificis d' estil colonial,pel seu clima calid,per la seva proximitat al mar,pels seus carrers i carrerons...conjunt de caracteristiques que dibuixen una ciutat magica i molt romantica...un record a la bella Havana que no es pot evitar!!!
Hoi An es una ciutat situada a la vora del riu Thu Bon on la seva ciutadania es dedica al comers des de el segle XVII.
Passejant pel seu port,mercat i carrers ,facilment te n' adones de l' activitat comercial que existeix a la ciutat,tot mantenint l' estil mes tradicional.
En el seu port pots trobar petites i mitjanes barques que a part de pescar ofereixen passeigs pel riu als turistes.

Nosaltes vam coneixer a dos germanes vietnamites que provenen d' una familia de tradicio pesquera.

Aquestes, a part de donar-nos una volteta molt divertida pel riu ens van explicar el seu estil de vida.La majoria d' aquestes families viuen a unes cases a la vora del riu que el govern vietnamita els va concedir per a judar-les.
La seva activitat laboral sembla ser prou dura, i es que les barques estan a la mar les 24 hores del dia.
De nit, son els homes els encarregats de la pesca ,amb xarxa gran i petita,a la llum,pesca de peix blau.
De dia,les dones venen el peix al mercat i continuant la jornada busquen a turistes per pujar-los a bordo i mostrar-los el riu i els seus voltants.
Curiosament ,totes les barquetes de la zona tenen dos ulls pintats a proa que els locals ho consideren com amulet per a fer una bona calada de peix.

Una cosa que ens va sorprendre son uns petits bots de riu rodonets (Hung Chai) fets de bambu que s' utilitzen per a pescar el "peixet de rei"..lo mes menudet..i es que aqui encara no hi ha la llei que prohibeix pescar-lo.


Lo mercat,situat al costat del port es desperta a les 5 del mati.
Friuta i verdura( ben variades i curioses),peix,carn,suvenirs,bisuteria...patos...tot acompanyat del simpatic reclam de les mercaderes que volen que els compres alguna cosa de la seva paradeta...i canten: Madam!!Madam!!Hola,Hola!!!Compra...Barato!!!Mirar..solo...mirar...es gratis!!jajaja!!...aixo es una cansoneta constant!!!


Tambe es aqui on hem degustat el tipic menjar local...arros,noodles..en verdures,gambetes,pollastre...tot ben cuinat a l' estil casola...moltes vegades en salseta...fa que lleparte los dits sigue inevitable!!!..i de lo mes barato que te pots trobar!!!Menjar al mercat es tota una experiencia que si viatges a un d' aquest paisos asiatics no se't pot passar per alt!!!
El seus carrers d' aire romanrtic plens de farolets,pintures..tot artesanal...fins i tot les sastreries,sabateries, que estan una al costat de l' altra...es impresionant!!!
I es que no vos ho podeu imaginar!!...vos posem en situacio...entres a una sabateria i pots fer-te les sabates " a la carta",escolleixes el color,disseny,material...i en un dia te les fan!!!!...pero lo milllor es com t' agafen la mida...te dibuixen la silueta del peu..en un boli te'l repassen a un paper col.locat al
terra.. estil vietnamita total!!!
I si a n' aixo li sumes que et pots fer vestits i tratges a mida...escollin tb roba i tela...vaiga d' este poblet te'n va asseat!!!No veas...si tens una boda...abans ten vens a Hoi An...i tot l' atuendo et surt baratet...jajaja!!!!
Pero l' encant de la ciutat no s' acava aqui...a 5km hi ha una inmensa platja d;a rena blanca i palmeres coneguda com Cua Dai.


En tot lo kit platgero una bici vam alquilar...i tararejant la canso de: Vamos a la Playa!!!OOHHH!!! per primera vegada despres de casi tres mesos de viatge....per fi l' arena vam xafar!!!!UUUUUUUUuuueeeeeeeeeee!!!!


Encara no vos o haviem comentat..pero es que les dones vietnamites tenen una cosa a resaltar....tenen panic al sol...i es que per als vietnamites el canon de bellesa esta en tener la pell de color blanc.Per aixo van extremadament tapades,porten guants,mitxons,gorros,mascarilles per a tapar la cara...vaja que algunes no es deixen ni un tros de pell a l' aire...I es que fins i tot algunes de les marques mes conegudes internacionalment han tret al mercat una crema blanquejadora de la pell...al contrari que nosaltres que nomes busquem lo bronzejat!!!


Despres d' aquesta petita introduccio...ara ja vos podem contar l' historieta de la platja...lo panorama en que mos vam trobar va ser genial!!!
A les hores punta de sol tots els turistes estem disfrutant del sol mentres tots els vietnamites es mantenen allunyats del sol sota la sombra de les palmeres.Pero quan el sol es pon...avalaaaaaaaaaaaanxa!!!!Families senceres de vietnamites invaeixen la platja!!!Algo espectacular!!!


Quan l' activitat diurna de Hoi An s' acava entra en joc la ciutat nocturna...atmosfera romantica,amb una brisa tan agradable...que et pasaries tota la nit sentat sota la llum dels farolets...i es que es bonic de veritat!!!
Aixi que els carrers il.luminats amb els farolets de colors,la brisa,la musica ambiental,la tranquilitat i el menjar local....
Hoi An i l' Havana.....ciutats germanes de les que una vegada visitades ten pots enamorar!!!!

No hay comentarios: